Alex Ohgren - Swe - Slovenia Open 2009


Champions League Final, Uppsats och EM

Nu är det nära till allt och det är mycket som rör sig i huvudet. Champions League Finalen i Rom är närmast. Barcelona kan ta trippeln, United kan upprepa fjolårs säsongen att vinna ligan och Champions League. Vilken match att vänta. Önskar bara att den är över och se de vita AIG tröjorna med Man Uniteds klubbmärke på hjärtat lyfta bucklan ännu en gång.


Uppsatsen ska in 12.00 på torsdag. Mediebevakningen från Paralympics 2004 jämförs med 2008. Det blir tight om tid.


EM. Årets höjdpunkt. Träningslägret i Motala (20 maj) 21-24 maj var bra med god mat och bra träningspass. Den 3:e juni är det dags att åka till Genoa med truppen och ta mer medaljer än förra året. Över 7 stycken ska vi plocka. Hur det går kan du läsa här framöver.


Hemma igen

Efter en vilodag hemma känns det rätt så bra nu. Singelspelet i Slovenien såg tufft ut efter att ha kommit i pool 2 med totalt tre spelare. Serben Kessler som är världstvåa mötte jag först och det var hårt efter 0-3 (-9, -8, -6). Då var det ödesmatch möt engelsmannen Arnie Chan som har varit med länge. En gång har jag mött honom och det var i Liverpool Open 2008 där han vann. Denna gång blev det jag som vann efter en 5 sets match med 11-6 i skilje. Började väldigt passivt i matchen, men vågade lite mer de två sista seten vilket gav resultat.


Två i gruppen och det var åttondelsfinal mot Jan Guertler från Tyskland, 7: a på världsrankingen. Han har inte direkt några svagheter utan stabil och ganska komplett spelare. Det kändes inte som jag kom in i matchen och det blev förlust med 0-3.


Lagspelet var med Holländaren Magan Tahir i klass 4. Vi åkte på Korea, Choi och Kim i första matchen. Jag förlorade med 1-3 mot Kim och Magan la med 0-3 mot Choi. Dubbel hade vi spelat ihop en kvart innan för att träna lite. I matchen sen spelade vi väldigt bra och vann med 3-1. Tahir var det som spelade fjärde matchen mot Kim, men tyvärr förlorade han med 0-3 och vi var ute.


Nu väntar ett par dagars träning innan truppen åker på landslagsläger i Motala 21: maj.


Slovenia Open 2009

Då var man i Lasko, Slovenien och har precis ätit lunch. Resan började igår kl 07.00 med flyg från Norrköping till Ljubljana via München.


Första speldagen började med den öppna klassen. Fick en väldigt enkel förstamatch mot Irländaren John Finn, klass 3. 3-0 blev resultatet.


Runda nummer två blev det svårare motstånd när kroaten Krizanec, klass 5 var på andra sidan bordet. Första set vann jag med 11-9, men det blev tyvärr det ända. I fjärde set hade jag 9-6 men tappade och slutresultatet blev 12-14 och jag var utslagen. Det är lite synd att man åker på klass 5: orna så pass tidigt, men så är det.


Nu är det bara att vänta och se om singelspelet ska dra igång idag eller imorgon och detta uppdateras inom kort.


SM Örebro

Efter semidubbelförlusten med Thomas Jönsson mot Ernst Bolldén och Patrik Högstedt med 2-3 var det dags för singelspelet på söndagen.


7 starter med två pooler. För en gång skull hade jag lite tur med lottning och kom i 3-poolen med förstaseedade Ernst Bolldén och Johan Rothoff. I pool 2 var det "dödens grupp" med Örjan Kylevik, Patrik Högstedt, Robert Andersson och Kaj Andersson.


Min första match var mot Ernst Bolldén som jag aldrig tidigare vunnit över, men trenden vände och jag vann med 3-1 (-5, 6, 10, 9) vilket var väldigt bra. Andra och sista gruppspelsmatchen blev det också en 3-1 seger mot Rothoff och jag var gruppsegrare.


För första gången var jag i semifinal i Senior SM och det skulle inte ta slut här. Motståndaren var min gamla landslagspartner Örjan Kylevik som jag heller aldrig vunnit över. Här gjorde jag nog en av mina bästa matcher med ett tight försvarsspel och väldigt många avgörande vinklar. Det blev seger med 3-1 och finalen väntade.


I semi nummer 2 var det Ernst Bolldén och Patrik Högstedt som spelade. Ernst vann med 3-1 och var nog sugen på revansch i finalen.


Ernst Bolldén - Alexander Öhgren 3-2 (7, -6, 12, -9, 8) vilket visar att det var en jämn final. Med ganska mycket nätrullare och kantbollar för båda var det nog trotsallt jag som hade flest. Annars var finalen välspelad och rolig. Men ett silver är ju ändå ett förlorat guld och kommer alltid att vara det och det gör så att man blir mer taggad och att alltid gå för guld.


Imorgon åker vi i landslagstruppen till Slovenien och ni kommer att kunna läsa vad som händer på bloggen: pingisalex.blogg.se


Tack för att ni läste!


RSS 2.0