Supersöndag 21/9

Då var det dags för Canal Plus Söpersöndag och vilken dag det kan bli. Det börjar med West Bromwich - Aston Villa som kan bli ganska bra.

Höjdpunkten enligt de flesta inklusive mig börjar klockan 15:00. Chelsea - Man Utd på Stamford Bridge, Chelsea har inte förlorat på 84 matcher på hemmaplan, då blev det förlust mot Arsenal. United har spräckt sina rivalers sviter förr och jag tror och hoppas oerhört mycket att den spricker ordentligt idag.

Stockholm fre-lör

Åker snart till Stockholm och en bankett ihop med Svenska truppen som kommer hem idag från Peking Paralympics 2008.
Annars blir helgen en fotbollshelg igen. På söndag är det Man U borta mot Chelsea och nu måste vi ta 3 poäng. Ronaldo är tillbaka medan nyförvärvet Berbatov är borta några veckor pga skada.

Nästa fredag är det fest och nästa söndag är det pingistävling i Linköping.

Här är två klipp på mig från EM 2007:
http://www.youtube.com/watch?v=89wrb8Wys2o
http://www.youtube.com/watch?v=y13rTH8usMs&feature=related

Champions League - Ons 17 sept

Kvällens Champions League blir ett Supertoto spel:

                                                                   1      X     2
1 Celtic - AaB       
2 Dynamo Kyiv - Arsenal       
3 Juventus - Zenit       
4 Lyon - Fiorentina       
5 Man United - Villarreal       
6 Porto - Fenerbahçe       
7 Real Madrid - BATE       
8 Steaua B. - Bayern Mün.      

Antal rader: 32
Kostnad för rader: €16.00 (154.16 SEK)

Champions League - Tis 16 sept

Ikväll 20:45 sparkar gruppspelet i Champions League igång. Ikväll är det Grupp A, B, C och D som börjar.

Tippset för kvällen ser ut:

Grupp A:
Chelsea - Bordeaux ____1____ Chelsea känns tyvärr som klara favoriter och bör vinna med minst 2 mål
Roma - Cluj __________1____ Även här känns hemmalaget som starkast. Cluj är mest känt för att ha varit i final i Intertotocupen -05 då man fick stryk av franska Lens.

Grupp B:
Panathinaikos - Inter ___X___ Aldrig roligt att åka till Grekland för att ta 3 enkla poäng, tror på krysset här, men med lite häng åt Inters håll. Däremot tror jag inte på en seger för grekerna.
Werder Bremen - Anorthosis ____1____ Tyska Bremen bör slå detta lag från Cypern.

Grupp C:
Barcelona - Sporting ___X___ Barca blir man inte klok på än så länge, det kan bli vändpunkten vid vinst, men skulle tro på 1-1.
Basel - Sjachtar ____2____ Väldigt svår tippad match som kan sluta på vilket sätt som helst, lotten fick avgöra att Sjachtar vinner borta.

Grupp D:
Marsielle - Liverpool ___2___ Pool hemmaslog Man Utd hemma för första gången på 7 år utan Torres och Gerrard. Sistnämnda kom dock in i andra halvlek. Laget ser starkt och motiverat ut och kan nog få med sig 3 från Frankrike.
PSV - Atl Madrid ___1___ Två ganska jämnstarka lag och jag tror hemmaplan avgör detta.

Det var tippset för kvällens CL, sammanfattning och morgondagens matcher kommer just i morgon. Lycka Till!

Blandade saker i helgen

Helgen kunde bli så mycket bättre än vad den blev. Vi kan väl börja med fredagen som blev helgens bästa. Det började med två svenska pingismedaljer i Paralympics, Peking. Jossan förlorade tyvärr finalen, men ska vara stolt över silvret ändå efter att ha slagit ut många bra spelare dess förrinnan. Bronsmatchen mellan Fredrik Andersson och holländaren Gerben blev det ett brons för Fredrik med 3-1. 3 medaljer för honom i 3 raka Paralympics.... Starkt.

Kvällen var det "klassfest" och lite annat trevligt folk i Linköping. Tack till Suss och Jonas att vi fick vara hos er :)
Efter några timmars sömn fredagsnatten till lördag var det dags för lag-DM hemma i Norrköping... Det blev snabba ryck, vaknade 5 över 8 och var i hallen 5 över halv 9. Egentligen var det inte meningen att jag skulle spela, men det var brist på folk. Spelet gick väl sådär, men resultaten blev annorlunda och vi gick tyvärr inte vidare.

Efter pingis var det Liverpool - Man Utd. Superstart för mitt United. Tevez målade efter bara 3 minuter, men sen då? Var försvann spelglädjen och passionen. Efter en miss av van der Saar som boxar bollen på Wes Brown och in i mål och 1-1 var ett faktum. Och självklart kommer 2-1 till Pool i slutet av matchen och 7 års väntan vinner Liverpool en tråkig match på Anfield.
Tung start i år igen, efter 3 matcher har Man Utd 4 poäng, men det vänder, tro mig.

Idag söndag försvann alla Sven lag i Paralympics i kvartsfinalerna och där med har Sverige spelat färdigt i Peking 2008.

Äntligen!

Jag börjar och säga som Gert Fylking, Äntligen. I denna stund har Sverige tagit 3 viktiga poäng i fotbollens VM kval. Matchen i helhet var väl inget vidare, men i andra halvlek vaknade ett blegt Sverige till och fick sitt 3-5-2 att fungera ganska bra. Men ska man fortsätta med denna uppställning mot Portugal eller kommer portugisernas yttermittfältare springa sönder Mellberg/Hansson i 90 minuter. Frågan får vi svar på den 11 oktober.

Annars då. Var på ett 2 timmars träningspass innan matchen och pingisspelet kändes rätt bra idag med. Säkerheten ökas med tiden och har fått till ett riktigt bra backhandspel på senare tid. Imorgon bitti svensk tid är det final dags för Jossan i Paralympics klass 8 och brons match för Fredrik i klass 9/10. Hoppas ni vinner båda två.

RSS 2.0