EM över med silver i lag

Det blev ett silver i lagspelet för klass 4 laget med Ernst Bolldén, Robert Andersson och mig. Ernst och Robban spelade alla singelmatcher och jag hoppade sedan in i finaldubbeln med Ernst.

Finalen blev tuff mot första seedade Frankrike och vi hade inte det rätta flytet man måste ha emot dem i en final. Vi förlorade matchen med 0-3. Seten i alla matcher slutade 1-3 och det visar ju trotsallt att vi är med och kan vinna ändå.

Nästa väntar en vanlig tävling för icke-handikappade på Öland.

Singelspelet över

Vinst mot dansken Muamer i sista gruppspelsmatchen och sextondelsfinal mot Liran Geva från Israel. Den matchen gör jag inte många misstag och vinner starkt med 3-0.


Åttondelsfinalen är mot Manfred Dollman från Österrike. De 2 första seten är det jag som styr

spelet och spelar väldigt taktiskt. I tredje set börjar han med övertag i första halvan. Det står 10-10 men jag kunde inte vinna de två sista bollarna. Fjärde setet spelar han upp sig ännu mer och det står sedan 2-2. Sista setet stimmar han verkligen och han rycker upp till 10-5. Jag jobbar upp till 10-8, men det räcker inte. Femte avgörande slutar 8-11.


Lagspelet börjar på torsdag.


Trogt Internet och Singelspelet igang

Inte tillgang till Internet gor att jag inte kan skriva sa mycket, men nu ar jag inne pa hotellets publika dator.

EM i full gang och singel spelet har borjat idag, min forsta match var mot varldsettan Merrien fran Frankrike, det blev forlust med 1-3. Sista gruppspelsmatchen ar mot Sultic ifran Danmark imorgon som jag bor vinna mot, vinner jag ar jag vidare.

European Championship - Genova, Italia - 3/6 - 14/6

Nu är det äntligen dags för bordtennis EM i Genua, Italien. 3/6-14/6 avgörs mästerskapet i 3 olika klasser för mig och de andra svenskarna.


Den öppna klassen där man slår ihop alla rullstolsklasser till en utslagningstävling börjar den 5: juni. Här gäller det att ha extra flyt med lottningen så att man inte åker på någon klass 5 spelare direkt (klass 5, mindre handikapp). Jag = klass 3. Samtidigt kan man plocka väldigt mycket poäng i den öppna klassen.


Singelspelet sätter igång den 7: e. Här gäller det att man hittar sin bästa dagsform och prestera på topp för att gå ur gruppspelet som vinnare för att sedan få en så bra seedning som möjligt.


I lagspelet får jag gå upp och spela som tredjeman i laget 4-5 med Robban Andersson och Ernst Bolldén. Jag vet inte om jag får chansen att spela här, men får jag den så kommer jag ta den och spela för laget. Här känns det som vi har god medaljchans om alla spelar på topp.


Målet med EM har jag satt att ta runt 1000 poäng. I min klass får man minst 150 poäng per vinst. För att få mer krävs det vinst mot en spelare som är högre klassad i den öppna klassen.


Mer resultat osv kan ni läsa under loppets gång. Jag ska försöka skriva varje dag.


RSS 2.0