Stockholm Games 2008

Mitt inskick till lokala tidningar.

Två nya medaljer för Öhgren


I helgen avgjordes Stockholm Games och på det blev ett brons och ett silver för bordtennisspelaren Alexander Öhgren.

Första medaljen blev i dubbelklassen när Alex spelade ihop med Simon Hedström (Mörsils IF). De fick en behaglig första match mot Skånetjejerna Frida Lundh och Frida Dämhagen där de vann med 3-0. I semifinalen blev det mycket tuffare när de fick möta förstaseedade laget från Norrbacka bestående av Ernst Bolldén och Patric Högstedt. Alex och Simon spelade bra, men fick ge sig efter 0-3 (8-11, 9-11, 8-11). Norrbacka vann sedan hela dubbelklassen efter att ha slagit Andersson/Kylevik i finalen med 3-2 och därmed blev det ett delat brons till Öhgren/Hedström.

I den öppna klassen (stående o sittande) spelade Alex i klass 1 och fick en bra lottning och vann sin pool med en setkvot på 9-1. I åttondelsfinalen stod han över och fick sedan möta en av favoriterna i klassen i kvartsfinalen, (stående Stefan Nordh, IK Örnen). Matchen ägdes till en början av Stefan efter smart spel. Men ett 0-2 underläge skulle inte hindra Alex att ta sig vidare. Efter 3 riktigt bra set av Öhgren var han sedan vinnare av matchen efter 11-7 i avgörande set. I semifinalen mötte han stående Stefan Sundvall (Luleå) som Alex aldrig tidigare vunnit emot. Men sviter är till för att brytas och Alex vann med 3-1. Finalen var det Viktor Söderlund (FIFH Malmö) som stod för motståndet. De vann vartannat set och i det avgörande setet fick Viktor ett övertag med en 6-2 ledning. Alex spelade upp sig till 8-8 där Viktor sedan tog den viktiga bollen till 9-8. Matchen slutade sedan 11-9 till Viktor.

På söndagen spelades rullstolsklassen och Öhgren kom tvåa i poolen efter att ha vunnit två matcher och förlorat mot Patric Högstedt med 2-3. I kvartsfinalen mötte Alex förstaseedade Ernst Bolldén där det blev förlust med 3-1, (9-11, 11-8, 10-12, 9-11). Sammanfattningsvis har det varit en bra tävling av Alexander Öhgren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0